יום חמישי, 8 ביוני 2017

פאי פקאן גלידה



רק תחילת יוני וכבר חם טיליםםםם!
המזגן דולק נון סטופ בניסיון נואש לצנן מעט את הלחות הנוטפת של גוש דן,
וכבר אין סבלנות לשהות במטבח לצד תנור האפייה הקופח שעות על גבי שעות.

בימים כאלה בדיוק, אין כיף מלהתנחם בעוגת גלידה קרה וצוננת
כזו שאפשר לשמור במקפיא אפילו חודש שלם (אם מישהו יתן לה)
וליישר בכל פעם שמגיעה נפילת הסוכר הקרובה פרוסה קרירה של אושר ישר מהמקפיא.

כדי לחנוך את תחילת הקיץ כמו שצריך,
הפעם החלטתי להתפנק בעוגת גלידה חדשה ומושחתת בטעמים סופר שווים-
פאי פקאן – בגירסת הגלידה! 




הפאי עשוי קלתית פירורים מעורבים בקינמון, שמהדקים לתבנית ואופים קצרות.
לאחר צינון ממלאים את הקלתית בגלידת וניל ביתית שמכינים ב-5 דקות עבודה ללא צורך במכונה.
לקבלת טעם פקאני מענג, הגלידה משובצת בפקאנים קצוצים שקולים בתנור,
לא לפני שטובלים אותם בחמאה מומסת, המעניקה לפקאנים טעם חמאתי ומתקתק.





לסיום כדי שיהיה ולא יחסר, יוצקים על שכבת הגלידה ציפוי של טופי סוכר חום שמשדרג את הטארט בטירוף,
אותו מכינים בקלות שום צורך להכין קרמל וללא שימוש במדחום.
לקבלת מראה של פאי פקאן, מסדרים על הפאי חצאי פקאנים בעיגולים לקבלת הקישוט האופייני.
כל שנותר לעשות הוא להחביא את הפאי במקפיא, וליישר בהיחבא, בלי שאף אחד לא רואה :)







  

 כמה דברים לפני שמתחילים:


- הפאי מתקבל מתוק למדי, מי שרוצה למנן את המתיקות יכול גם לשמור את רוטב הטופי בנפרד במקרר
 במקום לצפות בו את הפאי, לחמם אותו קלות לדילול, ולהגיש לצד העוגה, כך שכל סועד יוכל לטפטף כמות רוטב כרצונו על פרוסת העוגה שלו. במקרה כזה אפשר פשוט לסדר את הפקאנים ישירות על גבי הגלידה, לאחר שהיא מתייצבת בחלקה. בכל מקרה אל תוותרו על ציפוי הטופי, הוא לגמרי החלק הטעים בעוגה!

-בעת בישול ציפוי הטופי, הקפידו שלא לבשל אותו יתר על המידה או תוך בעבוע חזק מדי,
כדי שלא תקבלו ציפוי סמיך מדי שיתקשה במקפיא.
בישול אגרסיבי למשך זמן ארוך מדי, יכול גם לגרום להתפרק חלקית בזמן הבישול,

במידה וזה קורה, טריפה נמרצת תחזיר את הציפוי לחיים ותאחד אותו בחזרה.

-יש לכם בעיה עם חלב מרוכז קנוי בשל השימוש בחלב נוכרי?
תוכלו למצוא הנחיות להכנת חלב מרוכז ממש כאן בתחתית העמוד


  

פאי פקאן גלידה


החומרים:

לקלתית:
165 גרם ביסקוויטים טחונים
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
85 גרם חמאה, מומסת

לגלידת וניל-פקאן ללא מכונה:
200 גרם (2 כוסות) פקאנים טבעיים
20 גרם חמאה, מומסת
165 גרם (חצי כוס ועוד חצי כף) חלב מרוכז
קורט יפה מלח
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

לציפוי טופי סוכר חום:
100 גרם (חצי כוס דחוסה פחות כף) סוכר חום כהה
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
כף וחצי דבש
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

לקלתית:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים היטב ביסקוויטים טחונים עם קינמון, סוכר דמררה וחמאה מומסת.
מהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ (כדאי ליצור קלתית יפה הכי כדאי קודם כל להדק את הפירורים לדפנות בכפית, ואז לשטח את היתרה לתחתית בעזרת תחתית של כוס או כף). 
אופים 12-15 דקות להזהבה, מצננים היטב. 

לגלידת וניל-פקאן ללא מכונה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מניחים את הפקאנים בקערה, יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים כך שהפקאנים מצופים בחמאה.
מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 15-20 דקות, עד שהפקאנים קלויים ומפיצים ניחוח נעים בבית. מצננים. שומרים בצד 130 גרם (כוס ושליש) מהפקאנים היפים ביותר עבור העיטור, וטוחנים את יתרת הכמות במעבד מזון לפירורים יחסית גסים או מעבירים לשקית ומרסקים היטב בעזרת מערוך. מעבירים את הפקאנים לקערה בינונית ומערבבים פנימה חלב מרוכז ומלח. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם תמצית וניל לקצפת יציבה ורכה ומקפלים פנימה. יוצקים לקלתית ומקפיאים ל-4-5 שעות ורצוי למשך הלילה.

לציפוי טופי סוכר חום:
בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הרוטב על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים עוד 5-7 דקות תוך בעבוע נמרץ אבל לא חזק מדי, ותוך כדי טריפה,
עד שהרוטב מסמיך מעט וכף שנטבלת בו נשארת עם ציפוי דקיק ממש של רוטב. הרוטב עדיין יהיה נוזלי בתום הבישול, הוא יסמיך בקירור אז הקפידו שלא לבשל אותו יתר על המידה כדי שלא יתקשה להקפאה. כמו כן חשוב שלא לבשל את הציפוי על להבה גבוהה מדי כדי שלא יתפרק. מצננים מעט עד שהתערובת מצטננת קלות אך עדיין חמימה למגע ויחסית נוזלית. יוצקים את הציפוי על שכבת הגלידה הקפואה ומחליקים במהירות לשכבה ישרה. מסדרים מיד מעל את הפקאנים בזריזות במעגלים ומקפיאים לשעתיים. שומרים את העוגה מכוסה היטב בהקפאה.


25 תגובות:

  1. אנונימי8/6/17 09:47

    יתאים גם עם אגוז אחר חוץ מפקאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שפקאנים יצרו את התוצאה הטובה ביותר לדעתי במקרה הזה-
      גם מבחינת הטעם, וגם מבחינת מראה.
      אגוזי מלך ואגוזי לוז למשל יעניקו תוצאה פחות טובה לדעתי,
      אבל אם יש אגוז אחר שאת אוהבת במיוחד אפשר לנסות. אולי עם מקדמיה :)

      מחק
    2. אנונימי8/6/17 13:08

      תודה

      מחק
  2. אנונימי8/6/17 09:47

    וואו נראה טעים בטירוף!!!
    מחכה כבר לנסות=]

    השבמחק
  3. אנונימי8/6/17 13:07

    יש לי רק סוכר חום דמררה יעבוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, במקרה הזה יש צורך בסוכר חום כהה

      מחק
  4. נו באמת.. מה ככה דבר כזה ורק בתמונה.. :)
    ואני בכלל הכנתי משמשים אדומים לסופש :) נראה מעולה+++

    נ.ב. יש חלב מרוכז ממותק מוכן שמיוצר בארץ עם כשרות מתאימה לידיעתך וידיעת המשתמשים. משווק ע"י קונדיטור מיוצר ע"י אשבל בכשרות הכי הכי למהדרין מן המהדרין.

    השבמחק
    תשובות
    1. טוב לדעת, ציינתי כי שומרי כשרות רבים תמיד שואלים על תחליפים בדיוק מהסיבה הזו.
      רוב תודות וד"ש למשמשים

      מחק
  5. אנונימי9/6/17 09:28

    את כל פעם מפתיעה מחדש!!

    השבמחק
  6. אנונימי9/6/17 16:08

    לא מצאתי את המתכון לחלב מרוכז ביתי לשומרי כשרות, אפשר עזרה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      נמצא יחסית בתחתית העמוד אליו מפנה הקישור, אחרי המתכון לעוגת הגלידה ולפני תגובות הגולשים-
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_16.html

      מחק
  7. אנונימי13/6/17 13:58

    היי האם אפשר להשתמש בתחליפי חלב למקרה של אלרגיה לחלב כמו חלב סויה או שמנת סויה .שקדים קוקוס וכזה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      נראה לי שזה יהיה מסובך מדי במקרה הזה,
      יש כאן יותר מדי גורמים חלביים כולל חלב מרוכז שהוא חלבי

      מחק
  8. המתכון מעולה!
    הספקתי להכין כבר פעמיים והפאי אכן נטרף במהרה:)
    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! :)
      תודה שחזרת לעדכן

      מחק
  9. היי! נראה מושלם. רציתי לשאול אם היא מתאימה להכנה למקרה שיש לי נסיעה של שעה שבה היא תהיה לא בקירור? או שבגלל שהיא גלידתית היא תימס מהר. תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה
      לא, לצערי אין סיכוי שהעוגה תחזיק מעמד
      המלית גלידתית במלוא מובן המילה וגם נמסה כמו כל גלידה רגילה בטמפרטורת החדר,
      כך שצריך לאכול אותה ישר מהמקפיא

      מחק
    2. תודה !
      יש איזושהי עוגה שאת כן חושבת שתחזיק? (מעריצה גדולה של העוגות שלך)

      מחק
    3. היי!
      כיף לשמוע :)
      יש כלמיני, השאלה מה הכיוון שמחפשים.
      לעוגת הגבינה-שוקולד עם כתמי פרה אין בעיה להחזיק נסיעה כזו, והיא כיפית ומעולה,
      ולצורך זה כל עוגת גבינה אפויה אחרת ללא קרם שתוכלי למצוא בבלוג.
      עוגות מוס וקרם כלשהן אפשר להקפיא לגמרי ואז הן יוכלו להחזיק מעמד, רצוי בצידנית,
      תוכלי לזפזפ על הקטגוריה הזאת ולראות אם יש משהו שאהבת.
      גם את עוגות הבראוני ובלונדי טראפלס לדעתי אפשר להקפיא לגמרי ולקחת,
      אולי קצת גבולי אבל בצידנית אני מקווה שיוכל להחזיק כמו שצריך.
      בהצלחההה

      מחק
  10. הכנתי את העוגה לשבת.לא היה לי הרבה זמן וידעתי שלא אספיק את שכבת הטופי, לכן חלק מהפקאנים הקלויים המרתי בפקאן סיני, על מנת לפצות על כך. את החלב במרוכז הכנתי בעצמי ערב קודם. בצק טעים היה לי כבר קפוא והייתי צריכה רק להפשיר. יצא נפלא! כולם ליקקו את האצבעות. בהזדמנות הקרובה המתכון יבוצע שוב והפעם עם השכבה העליונה.
    תודה על מתכון נהדר!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורי
      איזה כיף לשמוע!
      ת'כלס גלידת הפקאן היא קינוח מספק גם בפני עצמה ;)

      מחק
  11. מה כמות הגלידה שמתקבלת? רוצה להכין פשוט כגלידה בלי כל הפאי.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רתם!
      לא שקלתי בנפרד אז קשה לי לתת לך כמות מדויקת,
      אבל אם מחברים את משקל החומרים זה יוצא בסביבות חצי ליטר.
      היא בהחלט מתקבלת ממש טעימה גם בפני עצמה :)

      מחק
  12. אנונימי22/7/17 16:05

    הי פיה, תודה על כל המתכונים והאתר היפיפה! הכנתי עכשיו בפעם השנייה (עם אגוזי לוז -- אי אפשר היה למצוא פקאנים בשום סופר קרוב והזמן דחק). בשבוע שעבר הכנתי בפעם הראשונה (עם פקאנים) וכולם פשוט השתגעו עליה. כל כך טעימה! ויחסית לעוגות האחרות שלך, גם לא מסובכת או קשה להכנה. תענוג :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, כיף גדול לשמוע!
      ואכן משתדלת לאחרונה לשלב גם מתכונים קלים יותר בבלוג :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...