יום חמישי, 25 במאי 2017

גלידוניות עוגת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס ממכרות

  

ממשיכים להתכונן במרץ לקראת שבועות,
עם שלל מתכונים לעוגות ולקינוחי גבינה במיוחד לקראת ערב החג הכי טעיםםםםם בשנה!
כל מתכוני שבועות מתוך הבלוג, כבר מחכים שתאפו אותם ממש כאן
והפעם מצטרף מתכון נוסף וטעים במיוחדדדדד לארסנטל, המוקדש לחובבי הלוטוס ולא רק,
ויהיה בוודאות אחד הנשנושים הממכרים וקוצרי המחמאות שלכם על שולחן החג-
"גלידוניות" ממכרות של עוגת גבינה ושוקולד לבן, טבולות בציפוי של ממרח לוטוס מומס!




אין ויכוח על כך ששילוב של גבינה עם לוטוס הוא באמת שילוב טעמים מנצח,
ובנשנוש הנוכחי הוא בא לידי ביטוי בצורה מושלמת בקוביות עוגת גבינה קטנות קלות להכנה אך ממכרות כמו גרעינים,  
שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.

הקוביות מורכבות מבסיס של עוגיות לוטוס טחונות ומעורבות בחמאה,
בתוספת אגוזי לוז או פקאנים ונגיעת קינמון, המוסיפים לתחתית עומק טעמים.
מלית הגבינה מבוססת על גבינת שמנת עשירה ושוקולד לבן מומס שמוסיף לה מרקם קרמי וטעם מעודן.
בתום האפייה ולאחר קירור, חותכים את העוגה לקוביות קטנות,
וטובלים לציפוי בממרח לוטוס מומס שמעניק להן מראה חמוד במיוחד ממש כמו גלידוניות.




למרות המראה המרשים, מדובר במתכון שאינו מסובך להכנה,
ומוכן מתערובת בחושה ומהירה שאפילו לא דורשת לפתוח את המיקסר.
התוצאה המתקבלת סופר טעימה, ותוכלו גם להכין אותה מראש ולשמור בהקפאה עד לרגע הזלילה.
רצתם למטבח כבר? ספרו לי איך יצא!






כמה דברים לפני שמתחילים:


- אני הכנתי את הקוביות בציפוי ממרח לוטוס סטנדרטי (מכסה אדום) שמעניק ציפוי לוטוסי חלק,
  גולשים רבים הכינו אותו גם בציפוי ממרח לוטוס קראנץ' (מכסה צהוב) שיוצר ציפוי משובץ בחתיכות עוגיות,
  ודיווחו שגם כך יצא מעולה - אתם מוזמנים להשתמש בסוג הציפוי שאתם מעדיפים.

-הקוביות נשמרות היטב גם בהקפאה, 
כך שניתן להכין אותן מראש ולשמור בקופסה אטומה במקפיא, ואפילו לנשנש אותן חצי קפואות.

-אין לכם תבנית מרובעת 20 ס"מ? אין בעיה להכין את הקוביות גם בתבנית מלבנית שיש לכם בהישג יד,
רק 
דאגו להגדיל כמויות בהתאם על מנת שהקוביות לא יתקבלו נמוכות יתר על המידה.

-את הקוביות עצמן יש לסדר בקופסה אטומה בשכבה אחידה, ולשמור במקרר עד לרגע ההגשה,
כדי לשמור על ציפוי הלוטוס יציב ומוצק.
אל תתפתו להניח אותן אחת על השנייה בערימה גבוהה כמו בתמונה,
כי בדיוק כמוני תגלו בדרך הקשה שברגע שהציפוי יתרכך, הן עלולות להידבק :)


-במצברוח שוקולדי במיוחד?
אפשר גם לטבול את הקוביות בשוקולד מריר או שוקולד חלב מומס לציפוי באותו האופן.
300-350 גרם של שוקולד קצוץ מומס יספיקו, מומלץ גם להוסיף להם 2 כפות שמן לדילול.

-המתכון נכתב עבור לוטוס כחלק מפרויקט מתכונים מיוחד לשבועות.





גלידוניות עוגת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס ממכרות


החומרים ל-36 קוביות:

לבסיס לוטוס ואגוזים:
150 גרם עוגיות לוטוס
50 גרם אגוזי לוז, או פקאנים טבעיים
1/4 כפית קינמון טחון
קורט מלח
50 גרם חמאה, מומסת

לעוגת גבינה ושוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25-30%, בטמפרטורת החדר
50 גרם (רבע כוס) סוכר
1/2 כפית מחית וניל או תמצית טובה
1 כף קמח
2 ביצים גדולות

לציפוי לוטוס מומס:
צנצנת ושליש ממרח לוטוס

כלים:
תבנית מרובעת 20x20 ס"מ
(הגדילו כמויות אם אתם מגדילים תבנית)

אופן ההכנה:

לבסיס לוטוס ואגוזים:
מחממים תנור ל-160 מעלות (לא בטורבו). טוחנים במעבד מזון עוגיות לוטוס עם אגוזים, קינמון ומלח לפירורים דקים.
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מהדקים היטב לתחתית תבנית מרובעת 20 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה בעזרת כף.

לעוגת גבינה ושוקולד לבן:
ממיסים במיקרוגל או על בן מארי (סיר המונח על סיר נוסף ובו מים רותחים) את השוקולד הלבן.
מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר, מחית או תמצית וניל וקמח. מוסיפים ביצים ומערבבים, אפשר להיעזר במטרפה.
מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים על התחתית, ואופים 35-40 דקות כך שהתערובת יציבה למראה בדפנות, אך עדיין  רוטטת במרכז.
מכבים את התנור, פותחים טיפונת את דלת התנור ומצננים חצי שעה-שעה בפנים. מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים את העוגה לקירור לכמה שעות ורצוי למשך הלילה להתייצבות. מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית, מיישרים את דפנות העוגה בסכין, ופורסים לקוביות של 3 ס"מ (אפשר להיעזר בסרגל).
מומלץ בשלב הזה להקפיא את הקוביות לשעה כדי להקל על שלב הציפוי.

לציפוי לוטוס מומס:
מכינים בהישג יד תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים כ-20 שניות במיקרוגל להמסה, או קצרות על בן מארי. מניחים בכל פעם קוביית עוגה בקערת הציפוי, הופכים בעזרת מזלג כך שתצופה היטב, מרימים בעדינות על מזלג מצידה התחתון, מנערים קלות כך שעודפי ציפוי יטפטפו ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
במידה והציפוי מתחיל להסמיך מדי במהלך הטבילה, אפשר להחזיר אותו לחימום קצרצר.
מקררים להתייצבות הציפוי, אם יש לכם מקום במקפיא מומלץ עוד יותר להקפיא להתייצבות, כך יהיה לכם קל בהרבה להרים את הקוביות ולהעביר לקופסה אטומה מבלי להשאיר טביעות אצבעות על הציפוי.
אם רוצים ניתן גם לאחר קירור ליישר את הקוביות בסכין ולהסיר שלוליות לוטוס שהצטברו מהצדדים.
מעבירים את הקוביות בזהירות לקופסה אטומה בשכבה אחת, שומרים במקרר עד לרגע האכילה. ניתן לשמור את הקוביות גם בקופסה אטומה בהקפאה.






107 תגובות:

  1. מושלם ברמות!

    השבמחק
  2. ענבל, הרגת!
    זה אחד הדברים היותר יפים ומפתים שראיתי, והציפוי המבריק הזה, אוחחח...

    השבמחק
  3. אנונימי25/5/17 14:55

    וואאאוווו נראה סוף הדרך!!!
    כל דבר שלל שהכנתי יצא פשוט קטלני! את פשוט מלכה!!!

    השבמחק
  4. אם אני רוצה לטבען את המתכון- מה כדאי לשים במקום הביצים? (עם הגבינת שמנתף שוקולד לבן והחמאה אין בעיה, יש תחליפים מעולים אבל הביצים זה קצת בעייתי)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מתנצלת, טבעון זה לא תחום ההתמחות שלי
      לא בטוחה איזה תחליף לביצים יעבוד פה כמו שצריך

      מחק
    2. טובען בהצלחה! הכנתי את עוגת הגבינה הטבעונית של בצק אלים עם תחתית של עוגיות לוטוס והמשכתי לציפוי כמו במתכון הזה. יצא מושלם

      מחק
    3. כיף לשמוע, תודה על העידכון :)
      וחג שמח!

      מחק
  5. אנונימי25/5/17 19:04

    היי זה נראה מעולה! מתי צריך לאפות בסעיף 1 או 2?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אופים את המלית והתחתית ביחד בבת אחת, אין צורך לאפות את התחתית בנפרד.
      תודה ובהצלחה :)

      מחק
  6. היי זה נראה מדהים!
    האם אין חשש מזה שהעוגה תגיר נוזלים? אחרי הקפאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ימית!
      עוגות גבינה אווריריות על בסיס גבינה לבנה באמת עלולות להגיר נוזלים לאחר הקפאה,
      אבל עוגות על בסיס גבינת שמנת כמו זו יכולות לשרוד אותה גם מבלי להגיר נוזלים.
      בהצלחה :)

      מחק
  7. אנונימי25/5/17 23:32

    ערב טוב,
    רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להשתמש בגבינת ריקוטה במקום גבינת השמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      נראה לי שבמקרה הזה גבינת ריקוטה תעניק מרקם פחות מוצלח, מומלץ יותר להכין אותה כלשונה.
      בהצלחה

      מחק
  8. בוקר טוב. ראשית תודה על המתכון:)
    האם אמורה להיות תפיחה של הגבינה?
    הכנתי אתמול את הבסיס והקרם אבל זה יצא נורא דק ( לא כמו בתמונה).
    האם זה אולי כי התבנית היתה גדולה? מה יכול להיות הסיבות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שכבת הגבינה צריכה להישאר בגובה די אחיד בתום האפייה,
      אבל במידה והשתמשת בתבנית גדולה יותר מהמצוין זה בהחלט ישפיע על הגובה הסופי.
      קוביות הגבינה מלכתחילה אמורות להתקבל יחסית נמוכות,
      כך שבמידה ומכינים אותן בתבנית גדולה יותר מהנדרש הגובה ייפחת עוד יותר,
      לכן אם מגדילים תבנית- יש גם צורך להגדיל את הכמויות במתכון בהתאם.

      מחק
  9. אני חושב שזו כנראה עוגת הגבינה הכי מהממת שראיתי. רעיון מעולה! וזה נראה פשוט מטורףףף

    השבמחק
  10. אנונימי26/5/17 11:15

    דיייי הרגת לגמרי.... כל פוסט שלך מושלם וככ לא משעמם, בהכל יש משו חדשני שלא ראינו עד היום....
    ואוווו אדירה

    השבמחק
  11. היי! יש אפשרות לוותר על האגוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותם!
      אין בעיה להמיר את האגוזים בכמות שווה של עוגיות לוטוס במקום
      בהצלחה ונשנוש נעים

      מחק
  12. אנונימי27/5/17 16:44

    היי:)
    תוכלי להגיד כמה עוגיות לוטוס שוות ל150 גרם?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הלכתי לשקול בשבילך, מזל שנשארו לי עוד עוגיות לוטוס בבית :)
      זה יוצא- 21 עוגיות לוטוס אם משתמשים בלוטוס הקלאסי (העוגיות המרובעות הקטנות יותר)
      או- 19 עוגיות לוטוס, אם קונים את החבילה של הלוטוס המאורכות יותר.
      בהצלחה

      מחק
    2. אנונימי28/5/17 15:52

      תודה רבה! חג שמח

      מחק
  13. ואוווו חייבת להכין כזאת! נראת מדהים.
    באיזה שמנת השתמשת?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      את מתכוונת לגבינת השמנת?
      כל גבינת שמנת שאוהבים בטעם טבעי תתאים, אני הכי אוהבת את נפוליאון
      בהצלחה

      מחק
  14. אנונימי27/5/17 18:25

    היי נראה לך שאפשר לצפות בקרמל במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר רק אם אוכלים אותן קרוב יחסית למועד הטבילה,
      כי קרמל נמס די מהר בקירור במגע לחות, כך שהציפוי לא צפוי להחזיק יותר מדי זמן.

      מחק
  15. אנונימי28/5/17 12:37

    אם אני רוצה לצפות בשוקולד כמה חבילות אצטרך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      עבור ציפוי שוקולד צריך 300-350 גרם של שוקולד קצוץ מומס, שזה 3-3.5 חבילות.
      מומלץ גם להוסיף לשוקולד 2 כפות שמן לדילול לאחר ההמסה כדי שיהיה קל יותר לטבול
      בהצלחה!

      מחק
  16. אנונימי28/5/17 16:09

    הי,

    האם אפשר במקום לוטוס לשים ריבת חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא במקרה הזה זה לא יעבוד, ריבת חלב לא תתקשה כמו שצריך לדעתי לציפוי מספיק יציב שאפשר ממש להחזיק באצבעות. אם רוצים אפשר לצפות בשוקולד מומס במקום, יש פירוט של כמויות ממש לפני המתכון. בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי29/5/17 07:19

      תודה רבה רבה!

      אין ספק שהאתר שלך הוא אחד המושלמים :)

      מחק
  17. שלום, האם אפשר להשתמש בפילדלפיה במקום שוקולד לבן? תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר גם להמיר את השוקולד הלבן בכמות שווה של פילדלפיה,
      תצטרכי רק להוסיף סוכר כדי להמתיק אותן במקום השוקולד הלבן.
      נראה לי שבערך עוד 60-70 גרם סוכר יעשו את העבודה, כדאי גם להוסיף כפית תמצית וניל.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  18. אפשר להמיר לגבינה לבנה 5 אחוז?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ספיר!
      לא זה לא יעבוד עם גבינה 5%, במקרה הזה יש צורך בגבינת שמנת

      מחק
  19. נראה מטורף!!! האם אפשר להמיר את האגוזים/פקאנים בשקדים טחונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח אין בעיה, אפשר גם בעוד עוגיות לוטוס אם מעדיפים

      מחק
  20. איך מונעים מהציפוי להתקלקל כשמניחים אותו בקופסה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי!
      אני קודם כל העברתי את התבנית עם הקוביות להקפאה או קירור לאחר הציפוי עד שהתייצב לגמרי,
      ואז הרמתי אותן בעדינות מצידן התחתון בעזרת מזלג או מרית והעברתי לקופסה רחבה במרווחים.
      בהצלחה ונשנוש נעים

      מחק
  21. אפשר להכין כעובדה גדולה בלי לחתוך לקוביות?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן בטח אפשרי לגמרי, פשוט להכין את המתכון כלשונו ולאחר קירור לצקת מעל ציפוי לוטוס מומס.
      חשוב רק לקחת בחשבון שמתקבלת עוגה נמוכה למדי ולא עוגה גבוהה כדי ליצור קוביות קטנות,
      כך אם רוצים ליצור עוגה גבוהה ומרשימה יותר, כדאי להכפיל את כמויות המלית, כדאי גם להוסיף עוד ביצה, ואז פשר גם להכין אותה כעוגה גדולה בתבנית עגולה 24 ס"מ.
      זמן האפייה יתארך בהתאם, מעריכה שלבסביבות 70-80 דקות.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. היי נראה מדהים ! אני רוצה לעשות את המתכון בתור עוגה .. האם את יכולה להיות יותר ספיצית בנוגע לאיזה מצרכים להכפיל ?☺️ תודה רבה !!

      מחק
    3. בטח, הכוונה להכפיל את כמויות המלית כדי לקבל יותר גובה כי כרגע הן ממש נמוכות + להוסיף עוד ביצה. אפשר גם כפול 2.5 אם רוצים שהיא תהיה ממש בגובה התבנית.
      התחתית יכולה להישאר אותו הדבר
      בהצלחה :)

      מחק
    4. סליחה שאני מתעכבת ☺️ אני רוצה להיות בטוחה .
      כשאת אומרת להכפיל את כמות המלית הכוונה ל:
      300 גרם שוקולד לבן במקום 150
      900 גרם גבינת שמנת במקום 450
      100 גרם סוכר במקום 50
      כפית תמצית וניל במקום חצי
      2 כפות קמח במקום כף
      ולביצים 5 ביצים במקום 2 ביצים ?

      מחק
    5. בדיוק, נכון מאוד :)
      אם רוצים אפשר גם להכפיל ב-2.5 כדאי לקבל עוגה שתהיה ממש בגובה התבנית.
      בהצלחה

      מחק
  22. אנא עזרתך (שוב....) יצא טעים ברמות על! אבל הגלידה ממש נמסה מהר כאשר מחוץ למקפיא, האם יש דרך לשנות את המתכון כך שתחזיק יותר מעמד בחוץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אוסנת
      על איזו גלידה את מדברת? כבר לא זוכרת את ההודעה הקודמת שלך בנושא מרוב תגובות גולשים :)
      במידה והכנת גלידה ביתית במקום המתכון הנוכחי זה אכן טריקי למדי להכנה בימי קיץ חמים ודורש מיומנות. הסוד העיקרי הוא בעיקר לחתוך לחתיכות גדולות בהרבה, להקפיא היטב כשהמקפיא מכוון לעוצמה מירבית ולעבוד זמהירות בבית ממוזג היטב. בתעשיית הגלידות מוסיפים חומרים מייצבים למתכון כדי שלא יימס כל כך מהר. בכל מקרה אולי פשוט תכיני את המתכון כלשונו ואז לא תהיה לך בעיה כזו, אולי מוטב לשמור הכנת גלידות לימים קצת פחות שרביים :)
      חג שמח

      מחק
    2. תודה על המענה בימים לחוצים לפני חג!

      מחק
    3. כמובן, אני בכוננות בלוג לפני כל חג :)

      מחק
  23. אנונימי29/5/17 10:58

    נוזל לי ריר !! נראה מושששש
    כדאי להקפיא ולהפשיר חצי שעה לפני ההגשה ? או פשוט להשאיר במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לשיקולך זה ממש לא משנה, בגדול אין סיבה אמיתית להקפיא לזמן ארוך,
      ההקפאה רק עוזרת לציפוי להתייצב מספיק כדי שיהיה אפשר להעביר אותו לצלחת הגשה בלי להשאיר טביעות אצבעות. מספיק להקפיא להתייצבות, להעביר לצלחת הגשה או קופסה אטומה ולשמור במקרר עד שאוכלים. בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  24. אנונימי29/5/17 11:58

    היי
    שאלת הבנת הנקרא.
    כשאת אומרת צנצנת ושליש של ממרח לוטוס, הכוונה לצנצנת שלמה ועוד שליש צנצנת?
    נשמע הרבה.
    נראה מהמם.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן בדיוק לכך הכוונה, צנצנת אחת לא מספיק לכולן בדיוק וקל יותר לטבול כשיש קערה מלאה בציפוי.
      אם רוצים אפשר גם להשתמש בצנצנת אחת, ולטבול את מעט הקוביות שנותרות בשוקולד מומס.
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  25. היי אם אין לי 2 ביצים גדולות אלא מדיום לשים 3?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני
      כן את יכולה, אין בעיה
      בהצלחה

      מחק
  26. הי,
    קודם כל תודה על המתכון!
    הכנתי את זה בתבנית חד פעמית וזה יצא לי נורא נמוך את ואין לי תבנית מרובעת את חושבת שאם אנסה לעשות זאת בתבנית אינגליש קייק זה יצא גבוה מידי?
    הצעות אחרות?
    תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הן לא אמורות לצאת מאוד גבוהות כמו עוגת גבינה, אלא בגובה של כמה סנטימטרים, כמו גלידוניות.
      במידה והשתמשת בתבנית חד פעמית גדולה יותר מ-20 ס"מ זה בהחלט יצא עוד יותר נמוך.
      תבנית אינגליש קייק צרה מדי בשביל הכמות הזו, אבל ל-2 תבניות אינגליש קייק נראה לי שזה יכול לצאת בסדר.
      בכל מקרה ההצעה הכי טובה לדעתי היא פשוטה להתאים את הכמויות בהתאם לגודל התבנית בה את משתמשת- אם את רוצה תגידי לי מה גודל התבנית הכי קרובה שיש לך ל-20 ס"מ
      (תראי אם כתוב על האריזה או תמדדי בסרגל אורך ורוחב) ואז אוכל לומר לך בכמה כדאי לך להגדיל את הכמויות כדי שיתאימו בדיוק לגודל התבנית.

      מחק
    2. היי. תבנית מרובעת חד פעמית באורך 27 ס"מ ורוחב 17 ס"מ. יכול להתאים?

      מחק
    3. כן, הגודל הזה יהיה בסדר.
      היא טיפונת יותר גדולה מבחינת השטח של תבנית 20 ס"מ,
      אז אם רוצים לדייק אפשר להגדיל כמויות ב-20%, כלומר להכפיל כל מרכיב במתכון ב-1.2.
      אם אין סבלנות וכוח אפשר גם להכין ככה, יצא טיפונת יותר נמוך אבל עדיין סבבה.
      בהצלחה

      מחק
  27. מיכל שרוני29/5/17 15:29

    וואו!!!! נראה פשוט מושלם! ומגרה! וטעים! ואלוהי!
    שאלה: את אומרת להניח את הקוביות בשכבה אחת ולא אחת על השניה. אם אני אשים בשתי שכבות עם נייר אפיה ביניהן זה יכול לעבוד גם לדעתך? מתלבטת אם יש לי קופסה מספיק גדולה לשכבה אחת ומקום בפריזר לקופסה כזו..

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל!
      תודה רבה, הן באמת יצאו מעולות :)
      פחות ממליצה להניח אותן בשתי שכבות, גם עם נייר אפייה באמצע כי הציפוי עלוי להידבק.
      את לא חייבת קופסה גדולה בטירוף, היא פשוט צריכה להיות רחבה יחסית.
      קופסה של בערך 20x30 ס"מ תספיק לך לדעתי כדי להניח אותם במרווחים קלים,
      אפשר גם להניח בתבנית אפייה בינונית סטנדרטית, ולאחר שהן קופאות לעטוף אותה מעל בעדינות.

      אגב לא חייבים כמובן לאחסן אותם במקפיא אם מכינים לערב החג-
      אני הכנסתי להקפאה את תבנית האפייה עם הקוביות מיד לאחר הציפוי,
      ולאחר שקפאו העברתי לצלחת הגשה במקרר.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  28. מיכל שרוני29/5/17 18:42

    תודה! ינוסה בהקדם :-)

    השבמחק
  29. היי! בדיוק הולך להכין את זה.
    האם התבנית היא מרובעת 20X20?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן כן, לכך הכוונה.
      אם התבנית שלך גדולה יותר, אפשר גם להגדיל כמויות בהתאם
      בהצלחה :)

      מחק
    2. תודה רבה, חג שמח!

      מחק
  30. היי מה הכוונה לצנן עם דלת תנור פתוחה מעט? להשאיר את התנור דולק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הכוונה לכבות את התנור לגמרי, אבל לא להוציא את העוגה-
      להשאיר את העוגה בתנור הכבוי עם דלת מעט פתוחה לצינון.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  31. שולי פ.30/5/17 09:18

    את מלכה.הנחיות מדוייקות ומובנות. עשיתי ויצא מדהההייםםםם!!!!
    הצעת יעול קטנה: את ממרח הלוטוס לדעתי כדאי לחמם ב"נגלות" קטנות כי במהלך הטבילה הוא מתלכלך בפירורים מהבסיס ולאיטיות כמוני קצת מתמצק כשהוא מתקרר.
    הולכת לעשות את הדבורים לעוגת מוס גבינה.....

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שולי!
      תודה על המילים הטובות, וצודקת מאוד בנוגע להצעת הייעול זה יופי של טיפ.
      את חייבת להעלות לי תמונה של העוגה עם הדבורים לעמוד, מתה לראות איך יצא :)
      בהצלחה וחג שמחחחחח

      מחק
  32. היי
    האם ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק עמוקה, לצפות מעל בממרח, ולהגיש כעוגה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עינת
      כן, זה יכול לעבוד.
      יכול להיות שתצטרכי להאריך קצת את זמן האפייה בגלל הגובה,
      עד שהעוגה רק רוטטת מעט במרכז אך אפויה בדפנות. בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. היי
      הכנתי להיום בערב, חתכתי לקוביות, יצא מושלם! תודה רבה!

      מחק
    3. כיף לשמוע! נשנוש נעים :)

      מחק
  33. המתכון נראה מעולה! אבל, סליחה על הבורות... מה זה נקרא גבינת שמנת? לא מסתדר לי- כמו נפוליאון?

    השבמחק
    תשובות
    1. מצאתי תשובה באחת השאלות למעלה... תודה

      מחק
    2. מעולה, בהצלחה. אכן הכוונה לנפוליאון ודומותיה. חג שמח!

      מחק
  34. מכינה עכשיו ויוצא מעולה!!! תודה על המתכונים המיוחדים. גם עוגת טנא מתקררת לה בנחת במקרר.
    יפ לכולם- כנראה יש שני סוגים של ממרח לוטוס, אחד עם חתיכות עוגיות והשני ממרח חלק.
    כדי שלא תמצאו את עצמכם מסננים 2 צנצנות של ממרח לוטוס (כמו שאני עושה עכשיו...) אז שימו לב שקניתם את החלק.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לימור
      אוי איזה כאב ראש, מקווה ממש שהסינון יעבוד לך כמו שצריך
      ואציין במפורש גם במתכון עצמו לדאוג לרכוש גירסת לוטוס חלקה.
      תודה על המילים הטובות בשמחה רבה, הרבה בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  35. תודה! הציפוי יצא מעולה אחרי שטחנתי את המצרי עם קצת שמן והעברתי במסננת

    השבמחק
  36. היי, קניתי בטעות את המכסה הצהוב (נו נו נו) כל כך נורא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הלוטוס עם המכסה הצהוב הוא ממרח עם פירורי עוגיות טחונות בפנים.
      לא ניסיתי להשתמש בו לציפוי, מניחה שזה יעבוד רק יתקבל ציפוי יותר גבשושי ופחות חלק

      מחק
  37. אורית31/5/17 20:04

    מכל מה שהכנתי ואכלתי בחג הזה (והיה לא מעט...) אין ספק שזה הדבר הכי טוב! יצא מושלם, כולם עפו על זה. אני ציפיתי בשוקולד מומס והוצאתי להגשה ישר מהמקפיא. אימצתי לעד. תודה לך פייה על עוד מתכון מדהים. מעריצה אותך, אורית

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף גדול לשמוע אורית! סופשבוע נעים :)

      מחק
  38. ישראל5/6/17 18:10

    אז ככה: הכנתי והבאתי למשרד ואנשים אמרו לי שזה הדבר הכי טעים שאכלו אי פעם. מתכון מנצח, תודה רבה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. ואוו איזה כיף לשמוע! :) תודה על העידכון, משמח ממש

      מחק
  39. שאלה קטנה..אם אני רוצה להשתמש רק בבסיס כי את המילוי אני עושה קצת שונה,צריך לאפות את התחתית או שאפשר רק להקפיא את התחתית וזהו ?
    חוץ מזה האתר שלך פשוט מ ד ה י ם !!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מאחר והתחתית אפויה וגם המלית, מתקבלות קוביות שקל לטבול בציפוי מבלי שימעכו או יתפוררו,
      במידה ומשנים את המתכון יכולות להתקבל קוביות שיהיה קשה יותר לטבול וכדאי לקחת זאת בחשבון.
      עקרונית אם מכינים מלית אפויה אפשר גם לא לאפות ורק להדק לתחתית, אבל כדאי לטבול את הקוביות בציפוי כשהן קפואות חלקית אחרת הן לא ישמרו על צורתן היפה בזמן הטבילה. תודה על המחמאה ובהצלחה :)

      מחק
  40. אנונימי11/6/17 08:38

    הי, נראה מדהים, כרגיל!
    רק אותי מטרידה שלה אחרת, איך הצלחת להבריק בצורה מושלמת כזו את הציפוי של הקוביות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      האמת שלא עשיתי שום דבר מיוחד, זה נוצר מעצמו :)
      קרה לאחר הקפאת הקוביות, אולי מלחות שהצטברה עליהן נוצר קצת ברק,
      ואני מניחה שגם אור השמש בצילום קצת מגדיל את זה :)

      מחק
  41. היי, ראיתי את ההערה שלך לגבי תבנית 17x27. הכפלתי כמויות אבל מה עושים עם כמות הביצים? להשאיר 2?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אופיר!
      כן אם משתמשים בביצים גדולות אפשר להשתמש ב-2 ביצים, זה זניח :)

      מחק
  42. אחרי שהתנור חומם מראש על 160 לא טורבו. שאני מכניסה את העוגה אני משאיר את התנור על לא טורבו 160?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותם
      כל האפייה באותו החום אין צורך לשנות אותו, הוא נשאר בדיוק בחום אליו מחממים את התנור מראש.

      מחק
  43. היי, אני רוצה להכין את המתכון (שנראה מהמם ביותר יש לציין!) הזה ויש לי 2 שאלות:
    1. אם יש לי תבנית מרובעת אבל גדולה יותר ממה שמצויין במתכון (26*26) - האם אני צריכה להגדיל את כמויות המצרכים? אם כן מהן הכמויות אליהן אני צריכה להגדיל?
    2. יש אפשרות להשתמש בגבינת שמנת יותר דלת שומן (5%) כמו למשל סימפוניה ודומותיה?
    תודה רבב מראש:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיטל!
      1.בהחלט צריך להגדיל כמויות אם מגדילים תבנית, תבנית 26 גדולה באופן משמעותי מהתבנית המצויינת, ומאחר והקוביות נמוכות ממילא אם לא רוצים שהעוגה תתקבל שטוחה כמו פיתה צריך להתאים את הכמויות לתבנית. עבור התבנית שציינת יש להגדיל כמויות ב-70%, כלומר להכפיל כל מרכיב במתכון ב-1.7.
      2.התוצאה הטעימה ביותר מתקבלת בשימוש בגבינת שמנת עשירה כמומלץ במתכון, אבל מבחינת מרקם אין בעיה גם להשתמש בגבינת שמנת 5% במקום. בהצלחה

      מחק
  44. תודה רבה על המענה המהיר:)
    רק רוצה להיות בטוחה שהבנתי נכון - אם להכפיל ב 1.7 את המצרכים אז זה אומר ש 150 גרם עוגיות לוטוס יהפכו ל 255 גרם, 50 גרם חמאה תהפוך ל 85 גרם וכן הלאה?
    ואם כן אז איך מחשבים את הכמויות של ה 1/4 כפית קינמון ו 1/2 כפית תמצית וניל, ביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק!
      את חלקי הכפיות אפשר לחשב באותו האופן, מקסימום לעגל למעלה או למטה, זה לא חייב להיות על הגרם- 1/3-1/2 כפית קינמון, 3/4 כפית תמצית וניל.
      מבחינת ביצים- אם משתמשים בביצים בינוניות אפשר להשתמש ב-4.
      בהצלחה

      מחק
  45. היי, העוגיות נראות פשוט מושלמות וממש בא לי להכין אותן לערב חג! הבעיה היא שאנחנו מתארחים והנסיעה עד לשם אורכת שעה ורבע בערך.. העוגיות ישרדו נסיעה כזאת בלי להדבק ולהנמס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נעה!
      לעוגת הגבינה אין בעיה להחזיק את הנסיעה, אבל לצערי ציפוי הלוטוס בהחלט יינמס בדרך... חבל, הן לגמרי מושלמות לחג

      מחק
  46. הייי ניסיתי לחפש תבנית 20/20 לא מצאתי בשום חנות
    אם אני מכינה בתבנית גודל 25.5 / 15.5 זה בסדר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליהי
      בהחלט גם הגודל שציינת מושלם, אותו השטח בדיוק
      בהצלחה וזלילה נעימה

      מחק
  47. יופי מעולה תודה רבה ... מתרגשת כבר להכין את זה ואספר אחרי זה איך יצא !

    השבמחק
  48. אנונימי21/9/17 10:37

    היי! הכנתי את הגלידניות והן יצאו מדהימות! תודה על מתכון נהדר! הן ללא ספק קצרו מחמאות!
    יש לי שאלה פרועה.
    אני מתכננת להכין קרמבו לוטוס בגרסת פרווה.
    האם יש אפשרות להכין את הבסיס של הגלידניות, לעצב אותו בצורת עיגול ולהתשמש בו כבסיס לקרמבו?
    אם כן, הבסיס לא יתפורר לדעתך? וכמה זמן צריך לאפות לדעתך?
    אגב! ראיתי שפורסם מתכון שלך לקרמבו לוטוס ומסקרפונה במאקו,אבל אני מוגבלת בשימוש בחלב מאילוצי כשרות..

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      איזה כיף לשמוע, שמחה שנהניתם מהם :)
      הבסיס לא יתאים לקרמבואים, הוא מועד להתפרק ולהתפורר בקלות רבה מדי
      שנה טובה שתהיה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...